About

Eetechteten staat voor:

  • Zelf koken met verse ingrediënten, zonder pakjes of zakjes.
  • Plezier in de keuken én plezier aan tafel.
  • Weet wat je eet, want je bent wat je eet.
  • Gezond zijn van lichaam en geest.

Alle leven begint met eten.

Zonder voeding gaat alles dood en zonder de juiste voeding raakt alles verzwakt. Maar langzamerhand is het besef van die levenskracht van voedsel verdwenen. Voeden werd vullen. Een ontwikkeling die ooit logisch leek, maar inmiddels zien we overal de keerzijde van dat credo. 

Sinds mijn vroege kindertijd ben ik gefascineerd door eten. Herinneringen die gevormd worden door geuren uit de keuken, de magie van samen eten en van de liefde die je proeft als het eten met plezier is klaargemaakt. Waarom simpele ingrediënten betekenis krijgen door de plek en het gezelschap waarin ze genuttigd worden. Maar ook: waarom diëten? Waarom emotie-eten? Waarom is het maken van gezonde keuzes zo moeilijk? En de belangrijkste vraag: waar is onze kennis over voeding gebleven? Gekaapt door foodfundamentalisten die zonder onderbouwing grootste claims de wereld inslingeren maar ook door lobbyisten en marketeers die er alles aan doen om ultra bewerkt voedsel een natuurlijk ( en dus gezond) imago te geven. En de consument daarmee in grote verwarring achterlaten.

Na 20 jaar in de keuken heb ik nog maar 1 doel. Basiskennis over voeding opnieuw beschikbaar maken voor iedereen. Los van trends. Met een kritische blik. Een, ook door mij, veel gebezigde kreet is “ga toch gewoon normaal eten”, maar als niemand meer weet welke norm er bij “normaal” hoort verliest die uitspraak direct z’n waarde. Kennis over “normaal” eten begint bij het bewust maken van de allerjongsten. Maar heeft geen maximum leeftijd. Het is nooit te laat om voeden te prevaleren boven vullen. Echt eten zelf bereiden voedt niet alleen het lichaam, maar ook de geest.

Concepten voor het (basis)onderwijs, gezonde schoolcafetaria’s, menza’s, sportkantines, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants. Ze zijn hard nodig. Maar ook gedegen informatie en goede campagnes over producten die wel eerlijk gemaakt worden. Er zijn zoveel verhalen die het verdienen verteld te worden. Het is tijd om echt eten in de spotlights te zetten! 

Juist in een wereld vol processed verleidingen ligt de overtuigingskracht van “normaal” besloten in het zelf doen: zelf maken, zelf proeven. Met ondersteuning van theorie en feiten. Geleuterd wordt er tenslotte al genoeg. The proof is in tasting the pudding.

Daarom: eet echt eten: it’s the food my friend!

20140206-112531.jpg

Door: Nanette Booij; Autodidact in de keuken, maar ook (niet praktiserend) voedingsdeskundige. Ervaren receptontwikkelaar, blogger en auteur. Foodie in hart en nieren. Spreekt en schrijft over eten. Heeft een missie en staat graag op de sinaasappelkist. Vertelt ook met liefde jouw verhaal, dus in te huren voor al je wensen op het gebied van culinaire communicatie.

Advertenties

5 gedachten over “About

  1. Hoi Nanette, ik las op een opiniepagina dat je in de supermarkt geen drank mee kreeg omdat je met je 13-jarige dochter boodschappen ging doen. Ik zou graag willen weten hoe dit in zijn werk is gegaan omdat ik hier onderzoek naar doe. Hartelijke groeten, Anneline

  2. Hoi Nanette, las in je berichten van vorig jaar dat je met Brownies aan het experimenteren was. Nog steeds? zo ja, dan heb ik ook 2 lekkere recepten voor je. Kijk bij:zijeetook. Groetjes.

  3. Hoi Nanette, Graag zou ik in contact met je willen komen i.v.m. mijn zieke man die nu sinds ruim een maand low-carb probeert te eten en niet meer weet wat ter wereld hij als ontbijt/lunch moet eten behalve eieren, eieren en eieren… Graag zou ik van jou horen hoe jij dat deed in je trial-maand. Ben niet zo’n computer kenner, dit is de enige manier waarop ik denk misschien in contact te kunnen komen. ??? Hartelijke groet, Christine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s