Gnocchi. Met saus.

En zijn dus best een boel dingen die een vegan niet mag eten maar die je als vega wel mag. Onder andere deze goddelijke gnocchi. Licht en luchtig, zacht smeltend, en die saus!!! Alleen al om dit soort recepten word ik never, ever, nooit een vegan.
Plantbased met het beste van t dier. Meer zit er gewoon niet in.

Voor 2 personen
400 gram lekkere, kruimige aardappels
100 gram bloem
1 klein ei, losgeklopt
Zout, peper, versgeraspte nootmuskaat.
Pureeknijper of stamper.
Voor 4 personen verdubbel je de hoeveelheden, behalve t ei. Dat wordt dan een groot ei.

Gnocchi maken is best een gedoe, dus neem er de tijd voor. Wel meditatief, dus vat “gedoe” niet te negatief op. Het lekkerst is om de gnocchi direct te koken nadat je het deeg gemaakt hebt, maar een pauze om de saus te maken kan geen kwaad.

Ok, kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn. Pel ze (au!!!!!!)
Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en knijp hierop de aardappels tot puree. Zeef hierboven de bloem. Dan zout, peper en nootmuskaat. Klop het ei los en maak een kuiltje in de bloem/aardappelberg. Giet hierin 2/3 van het losgeklopte ei.
Kneed snel tot een soepel deeg. Niet blijven kneden, daar worden je gnocchi niet lekker van.
Misschien moet je er nog een beetje ei bij doen, misschien ook niet.
Het deeg moet licht en soepel en een klein beetje plakkerig zijn.

Verdeel je deeg vervolgens in 4 porties en rol deze uit tot 1,5 cm doorsnede. Snijd de rol in kussentjes van 1 cm breed. Duw de gnocchi iets plat met een vork. Door deze ribbeltjes blijft de saus beter “hangen”.
Als je de gnocchi niet direct kookt bestrooi je ze met een klein beetje bloem en laat ze verder met rust.

Zet alvast een grote pan water met zout op en breng dit aan de kook.

Voor de saus
10 grote blaadjes salie
75 gram walnoten, grofgehakt
1 klein teentje knoflook, geperst
75 gram boter
Parmezaanse kaas, vers geraspt (naar keuze)

Verhit de boter in een koekenpan tot ie een beetje bruin is. Doe de salie, de walnoten en de knoflook erin en schud flink. Zet het vuur laag.

Kook ondertussen de gnocchi in kleine porties. Gnocchi zijn gaar wanneer ze boven komen drijven, duurt ongeveer 2 minuten.

Schep de gnocchi op 4 warme borden, besprenkel met de saus en maak af met parmezaan.

IMG_8066.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s