Reboot my life, fundamentalistische bananen pancakes

Plantbased is prima voedsel, maar soms onmogelijk lastig als het gaat om alledaagse dingetjes zoals pancakes. Want in pancakes hoort een ei en karnemelk. En dat mag niet. Want van een beest en dus zielig? Of gewoon not done.
Goed, fundi pannekoeken dus die, terwijl ik toch bezig was, ook nog eens het predikaat glutenvrij en suikervrij dragen.

Voor 12-14 pancakes
150 gram havermeel (havervlokken even blenderen)
2 theelepels bakpoeder
0,5 theelepel zout
2 theelepels kaneel
2 eetlepels plantaardige olie
300 ml rijstmelk of sojamelk.
1/2 banaan
1 eetlepel lijnzaad
1 theelepel chiazaad
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels ahornsiroop

Ik had geen sojamelk meer, wel sojayoghurt dus ik gebruikte 100 ml sojayoghurt aangelengd met water. De banaan en de zaadjes dienen als ei-vervanger, mijn beslag werd vrij dik, dus een beetje minder kan vast ook wel.

Bon, u gooit de hele lijst hierboven in de blender en mengt tot een glad beslag. En bakken maar.
Pan invetten: plantaardige of kokosolie

Voor erbij maakte ik gestoofde appels.
Eenvoudiger kan niet. Was 4 appels, snijd ze in partjes (klokhuis verwijderen) en doe ze in een pan met een beetje kokosolie. Zet het vuur niet te hoog.
1 eetlepel kaneel erbij plus 2 eetlepels ahornsiroop en een hand rozijnen. Kwartiertje pruttelen, en klaar. Afmaken met de rasp van 1 citroen.

Kortom, alles voor een heerlijk plantbased weekendontbijtje! 😉

IMG_3921.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s