Funky vegan bananabread

Na 14 dagen sap was dit bananenbrood het eerste wat ik weer at. En ondanks z’n typische “gezond snoepen” uiterlijk (wat ik van gezond snoepen vind lees je hier) is de smaak zeker ok. Niet te vergelijken met patisserie, never ever, maar een prima snack die ook nog in de uitdaging van de komende periode past.
Want na het sapvasten volgt nog 4 weken plantbased eten en dat betekent geen boter, geen eieren, eigenlijk niets aan ingrediënten die gebak zo lekker maken.

Nogmaals, dit recept blijft een health versie van iets wat licht zoetig, luchtig en smeuïg zou moeten smaken. Dat bereik je helaas niet zonder eieren en suiker.
Naast vegan is dit recept ook nog eens gluten- en suikervrij. Past dan ook binnen elke fundi eetwijze 😉

Voor 1 cakeblik
3 grote (over)rijpe bananen
150 gram havermeel (havervlokken malen in blender of keukenmachine)
75 gram gemalen kokos
60 gram walnoten of pecannoten, grof gebroken
1 eetlepel kaneel of koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
scheutje vanille-extract
1 hand rozijnen
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 175C
Vet een cakeblik in en bekleed deze met bakpapier
Doe de bananen in een kom en prak ze zo fijn mogelijk. Meng de rest van de ingrediënten met de bananen. Doe dit mengsel over in het cakeblik en bak het bananenbrood ongeveer een uur.
Zo simpel is het.

IMG_0796.JPG

IMG_0797.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s