Salsa van venkel, mango, koriander en chili

20140512-155840.jpg

De perfecte begeleider van een mooie moot vis of gamba’s van de barbecue. Ik at ‘m afgelopen weekend met een gegrilde entrecote, ook lekker, maar de frisse tonen passen beter bij iets uit de zee.

Bijgerecht: 4 personen
Nodig: serveerring

2 lente-uitjes
1 rode ui
125 gram venkel (knol)
1 niet te rijpe mango
20 takjes koriander
1 teen knoflook
1 rode peper
sap van 1 flinke limoen
50 ml olijfolie
zout en peper

Bereiden:
Hak alle ingrediënten in mooie ringen en blokjes. Maak een dressing van het limoensap, olijfolie en zout en peper. Meng de ingrediënten met de dressing en laat dit een half uurtje staan.
Bereid ondertussen vlees of vis.
Leg de serveerring op een bord, doe hier een kwart van de salsa in, druk dit goed aan. Herhaal dit op de andere 3 borden.
Eventueel kun je de salsa garneren met spruitgroenten.

Drinken: een mooie spaanse witte wijn zoals een Cuesta de Oro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s