Ibiza: sun, fun and FOOD!

20140506-150914.jpg
Over de funfactor van Ibiza heb ik weinig te vertellen, eerlijk gezegd. Ik vond er namelijk niet veel aan, zo buiten het seizoen en met te weinig rust in m’n kont om op een bedje aan t strand te liggen.
Met de zon zit het wel snor en voor foodies is Ibiza zeker een place to be!

Zelf doen!
In dit blog vooral aandacht voor lokale producten, waar je t best kunt “uit eten” volgt in deel 2. Ik ga er tenminste van uit dat er meerdere vakantiegangers zijn die zelf koken met lokaal spul net zo leuk vinden als uit eten gaan 😉

Naast het geweldige vers aanbod vond ik 1 van de leukste dingen dat je in elke berm of braakliggend stuk land een overdaad aan eetbare planten en kruiden treft. Het eiland is bezaaid met tijm, rozemarijn en venkel die t hele jaar door groeien. Amandelen, vijgen, granaatappels, ok, het moet er het seizoen voor zijn, maar het groeit allemaal voor t plukken. Dus klaar met shoppen voor je diner? Loop een rondje en pluk die smaakmakers gewoon zelf!

Organic paradise
Het aanbod aan lokaal en biologisch voedsel is enorm. Niet zozeer in de grotere supers, maar overal op het eiland vind je kleine groente-en fruit supermarktjes, die vaak ook nog een bijzonder aanbod hebben. Verser en lekkerder kan niet. Dus ga je naar Ibiza? Breng de volgende “mercado’s” zeker een bezoekje!

Bar can Toni
Supermarkt en café, tapas to go!
Tussen Ibiza stad en St. Eularia

Fruteria sa Finca
Veel heerlijk fruit, maar ook noten, honing, gedroogd fruit
Tussen Ibizastad en St. Josep

los Gallegos
Topvlees en huisgemaakte worst
Ibizastad

Can Guasch
Fruit, groenten en een geweldig aanbod aan biologische producten
Tussen Ibiza stad en St. Eularia
Ernaast zit het officiële verkooppunt van het “Sal di Ibiza”. Ook niet te missen!

Pescados Mā. Rosa
De beste vis. Hoewel de grotere supermarkten ook een goed aanbod hebben.
Mercado nuevo de Ibiza

Verder zijn er ook nog een groot aantal biologische boerderijen, die dagelijks, of meerdere keren per week hun erf openen.
Kortom, alles voorhanden om een zelf fab lunch of barbecue te fixen op je terras.

Souvenirs
Ben je uitgegeten, uitgefeest en bruingebakken dan geef ik je nog een aantal “must haves” voor thuis:
– Hierbas, dé lokale likeur! De fles is hier inmiddels leeg, dus ik hou me aanbevolen!

– Sal de Ibiza, uit de Salinas. Ongeraffineerd, verkrijgbaar in fleur de sel of grof. Met of zonder smaakmaker. Aanrader is het zout met gedroogde bloemen.

– Gedroogde vijgen, klein maar ontzettend lekker en niet te vergelijken met wat er hier in de winkels ligt.

– Amandelen, saffraan, roze peperbessen, honing en andere specerijen. Hoewel sommige uit Spanje komen zijn ze een stuk makkelijker verkrijgbaar dan hier.

Tot slot, om thuis in de sfeer te blijven, het boek van Sid Shanti: “Glorious Ibiza Food”.
Niet alleen om de heerlijke recepten, maar vooral vanwege de geweldige verhalen en als bonus een groot aantal lunch & dinner playlists. Samengesteld door DJ’s uit de befaamde clubs.

20140506-155124.jpg

Wordt vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s