Lasagne met gegrilde groenten

Vanmiddag tweette ik een foto van m’n gegrilde groenten lasagne. De reacties: recept!!

Dus bij deze.
Ik maakte m met vleessaus (ragu bolognese) maar diezelfde saus maak je net zo makkelijk vega door het gehakt te vervangen door een vleesvervanger of door een extra ui, wortel en stengel bleekselderij toe te voegen.

Nodig voor ruim 4 personen

1 basisrecept ragu bolognese
3 kleine aubergine’s
2 courgettes
1 bakje champignons
Oregano en peterselie
1/3 potje crème fraiche
Zout, peper, nootmuskaat
Geraspte kaas naar keuze

Verwarm de oven op 180C
Maak de ragu.
Was de courgettes en de aubergine’s, snijdt ze in plakken van 3-5 mm. Bestrijk ze licht met olijfolie en bestrooi met oregano. Grill ze op een grilplaat.
Snijd de champignons in dunne plakjes.

Neem een ovenschaal. Begin met een dun laagje saus. Bedek deze met plakken gegrilde groenten. Bedek dit met plakjes champignons en bestrooi deze met peterselie.
Ga zo door met laagjes maken en eindig met plakken gegrilde groenten.

Klop de crème fraiche los en voeg peper, zout, nootmuskaat en oregano toe. Bestrijk de bovenste laag gegrilde groenten met het crème fraiche mengsel en bestrooi dit met geraspte kaas.

Zet 30-35 minuten in de oven.

20130513-230936.jpg

20130513-231128.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Lasagne met gegrilde groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s