Scones!

Vanochtend weer eens scones gebakken. Jaren geleden toen ik nog veel high tea’s verzorgde stonden deze vast op t menu.

Lekker, luchtig en easy as hell!
De truc? Kneed t deeg kort, eigenlijk nog amper samenhangend. En gebruik biologische karnemelk.

Voor 15 scones

280 gram bloem
50 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
75 gram koude boter in blokjes
120 ml biologische karnemelk
1 groot ei
1 theelepel vanille extract

Extra losgeklopt ei om te bestrijken

Verwarm de oven op 175C
Bekleed een bakplaat met bakpapier

Doe de droge ingrediënten plus de boter in de keukenmachine. Mix tot het een grove zanderige structuur heeft.
Klop het ei los met de karnemelk en het vanille extract. Doe dit bij het bloem/boter mengsel. Meng kort!
Het deeg moet net “pakken”.

Bestrooi je werkblad met een beetje bloem. Haal het deeg uit de machine, duw het met je handen tot een lap van ongeveer 3 cm dik.
Barstjes in het deeg maken niet uit.

Neem een ronde uitsteker en haal deze door de bloem.
Steek de scones uit en leg ze op de bakplaat. Kneed de restjes kort door en duw opnieuw plat.
Herhaal tot het deeg op is.
Nogmaals: de truc voor luchtige scones is zo min mogelijk kneden!

Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze 15-18 minuten.

Serveer met room, jam, aardbeien etc!

20130505-124243.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s