Afzien of be fit, low carb Pasen

Het perfecte low carb paasgerecht:

Oeufs en cocotte

Nodig voor 4, basis
4 ramequins of andere ovenbestendige schaaltjes
4 eieren
crème fraiche of slagroom
zout en peper
verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie of dille
1 braadslee waar de ramequins in passen.

Verwarm de oven op 180C.
Kook water.

Vet de ramequins in met een beetje boter.
Klop de crème fraiche los met zout en peper.
Schep per ramequin 1 lepel crème fraiche op de bodem.
Bestrooi dit met verse kruiden naar keuze.
Breek hierop t ei. Doe er nog een kleine lepel crème fraiche bij en wat kruiden. Bestrooi met wat versgemalen peper.

Vul de braadslede voor de helft met kokend water en zet de ramequins hierin.
Schuif alles in de oven en bak 15 minuten.

Serveer met reepjes krokant zuurdesembrood. (Dat is iets minder low carb, maar wel lekker)

Nog lekkerder maken? Je kunt naast ei en crème fraiche nog allerlei vullingen bedenken.
Tips:
Reepjes gerookte zalm
Gehalveerde kerstomaatjes
Kaas
Reepje (rauwe) ham
Chorizo en paprika
Aspergetoppen
Fijngesneden artisjokhart
Spinazie en roquefort
Bacon en champignons
Garnalen
Enzovoort!

Happy Easter! 🐣

De foto is niet van mij, maar ik wilde m jullie niet onthouden.

20130328-181512.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s