Afzien of be fit dag 24, dessert

De laatste dagen eet ik steeds vaker gewoon mee met het gezin. En skip dan de aardappels/rijst/pasta.

Dat blijf ik ook na afloop van de challenge doen. Want bij je diner heb je die dingen eigenlijk niet nodig.

Verder? Ik ben t zat. Het constante nadenken wat ik wel of niet mag eten. Variatie erin houden. Geen zin meer in.

Voorlopige conclusie? Ik ben geen mens voor t uitsluiten van voedingsmiddelen. Ok, ik kook al nooit uit pakjes, daar ben ik ook principieel in, maar een boterham of cracker, of soms een dikke plak cake. Het moet gewoon kunnen.

Anyway, volgende week m’n eindconclusie. Nu eerst t toetjesrecept.

Custard van kokosmelk met appel en bramen.

Voor 4 kommetjes

250 ml kokosmelk
Sap en rasp van 1 limoen
3 eidooiers
1 eetlepel gula djawa
Snuf zout
1 vanillestokje

2 appels, geschild en in blokjes
2 theelepels kaneel
1 eetlepel ahornsiroop
1/2 doosje bramen

Verwarm de oven voor op 170C.
Zet een braadslede klaar waar je 4 kommetjes in passen.

Doe de geschilde appel met de kaneel en de ahornsiroop in een steelpan. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep de appel in de kommetjes en leg de bramen erop.

Doe ondertussen de kokosmelk, de limoen, de gula djawa, en het zout in een andere steelpan. Snijd het vanillestokje open en doe erbij.
Zet dit mengsel op laag vuur. Roer af en toe.

Klop de 3 eidooiers los in een kom en zet apart.

Zodra je kokosmelk mengsel begint te pruttelen draai je t vuur lager. Giet een scheutje van het kokosmengsel bij de eidooiers, klop goed door.
Giet dit dan terug in de steelpan, zet terug op het vuur en draai t vuur hoger.

Vanaf nu: blijven roeren! Tot het gaat koken. Kook 2-3 minuten door en giet de custard door een zeef.
Verdeel de gezeefde custard over de 4 kommetjes.

Vul de braadslede voor de helft met kokend water, zet de kommetjes in de braadslede en plaats dit in de oven.

Bak 20-30 minuten.

20130327-205244.jpg

Advertenties

One thought on “Afzien of be fit dag 24, dessert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s