Afzien of be fit, dag 22, recepten

Dag 22
Gisteren enorm een vrije dag genomen. Dus een croissantje met jam, desembrood met oude kaas en s avonds frietjes en een kroket. Het was nodig.

Nu een shake van kiwi, ananas en kokosmelk. Dus de nieuwe én laatste week begint goed!

Jullie hebben nog recepten tegoed van t lamsvlees met rode linzen en een zalige bosuitjessoep.

De recepten zijn voor 4

Lamsvlees met rode linzen
700 gram lamsschenkel
Fles rode wijn
Wortel, bleekselderij, ui en knoflook, fijngesneden
1 El komijnpoeder
Blikje tomaten puree
Laurier
1/2 liter runderbouillon
Zout en peper

Kruid het lamsvlees en braad het flink aan. Haal het vlees uit de pan en doe de wortel, bleekselderij, ui en knoflook erin plus een eetlepel komijnpoeder en bak dit tot glazig.
Leg het vlees terug in de pan, voeg de tomatenpuree toe en een scheutje rode wijn azijn.
Blus alles af met de helft van de rode wijn, voeg bouillon en laurierblaadje toe en draai t vuur laag.
Laat 3-4 uur stoven.

Voor de linzen
400 gram rode linzen
250 ml stoofvocht van lamsvlees
3 eetlepels harissa
1 blik fijngesneden tomaten
Rest van de rode wijn
1 wortel, fijngesneden
2 courgettes in blokjes
2 theelepels komijn
1 theelepel korianderpoeder
Griekse yoghurt
Fijngehakte peterselie of koriander

Pluk het vlees van de gare lamsschenkels en zeef het stoofvocht. Neem hiervan 250 ml en leng dit aan met 250 ml water.
Was de linzen
Doe boter of olie in een grote pan en bak hierin t gare lamsvlees aan. Voeg harissa, koriander en komijn toe en de fijngesneden wortel.
Blus dit met t stoofvocht en de rode wijn en voeg de linzen toe. Laat zeker 30 minuten pruttelen voeg dan de courgetteblokjes toe. Warm nog 10-15 minuten door en serveer in diepe borden met een lepel yoghurt en fijngehakte peterselie/koriander

20130325-112048.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s