Afzien of be fit, dag 22, bosuitjessoep

Zaterdag avond, na de borrelhappen, wat in mijn geval betekende: kaas, nootjes, olijven en een wijntje, had ik toch behoefte aan iets warms.

Er lagen nog bosuitjes die ik groot had ingeslagen. Een bol verse knoflook en een prei.

Wat mij betreft kan alles wat groen(ten) is in een soep. Dus ook bosuitjes.

Nodig voor 4
2 bossen bosuitjes
1/2 bol verse knoflook
1 prei, alleen het wit
1 sjalot
Boter
1 liter kippenbouillon

Snijd de bosuitjes in ringen, de prei ook en hak de verse knoflook fijn. Pel de sjalot en hak grof. Hou een klein deel van de bosuitjes apart voor garnering.

Smelt in een pan een klontje boter, laat dit niet bruin worden! Doe de groenten in de pan en smoor 3-4 minuten op laag vuur.
Giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuutjes pruttelen.
Pureer tot een gladde soep met staafmixer.

Proef en maak af met zout, peper en wat je verder lekker vindt.

Schep de soep in kommen en garneer met t restant bosuitjes.

Volgens m’n meisjes een betere soep dan m’n gebruikelijke doperwtjes/witlof/bloemkool soep.
Maken dus!

20130325-113231.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s