Afzien of be fit, dag 18, Apple crumble

Toch nog een post over het toetje van gisteren. T avondeten is niet altijd de moeite waard om over te bloggen, en qua dagregime is het ook niet even spannend.

Nu ik weer wat suikervervangers mag gebruiken komen de toetjes weer in beeld. Blijft nl voor mij toch een fijn moment: iets zoets na het eten.

Dus gisteren de lowcarb variant op applecrumble.

Nodig voor 4
100 gram amandelmeel evt met wat kokosrasp erbij
30 gram koude grasboter of kokosolie
1 vanillepeul
4 appels
Handje gedroogde cranberries
Kaneel
Ahornsiroop naar smaak

Maak een deeg van t amandelmeel en de boter/kokosolie. Voeg hier de vanille aan toe (peul opensnijden en pulp eruit halen). Zet dit minstens 30 minuten in de koelkast.

Schil de appels, snijd ze in blokjes en doe deze met een beetje water in een steelpan.
Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Draai t vuur uit en voeg cranberries, kaneel en ahornsiroop toe.

Verwarm de oven op 175C.
Neem 4 ovenschaaltjes. Verdeel het appelmengsel hierover. Verkruimel dan het amandeldeeg er bovenop.
Zet 15-20 minuten in de oven.

Lekker met ijs. Maar dat mag ik nu niet 🙂

20130321-154044.jpg

Advertenties

One thought on “Afzien of be fit, dag 18, Apple crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s