Afzien of be fit, dag 15 waldorfsalade

De routine begint te komen.
‘S ochtends vers fruit of een smoothie, tussen de middag een salade, soep of een omeletje. S avonds mee-eten maar dan zonder pasta, rijst, aardappels etc.
En af en toe een chocotoff 🙂

Vandaag maakte ik een waldorfsalade van een restje gegrilde kip.
Lekker fris, en snel. Want dat vind ik toch belangrijk.

Nodig voor 1
Restant koude kip, 75-100 gram
2 stengels bleekselderij
2 appels
Evt rozijnen
Hand walnoten
Dressing: lepel citroenmayonaise, peper, zout en snuf paprikapoeder
Extra fris: sap van 1/2 citroen

Snijd alles klein, meng, eet. Lekker!

Bij t avondeten had de familie ovenaardappels. Ik broccoli en een salade. En, als compensatie voor de aardappels, puree van doperwtjes op smaak gebracht met hummus!
En dat is een aanrader!

Nodig voor 1:

200 gram doperwtjes
Klontje boter
Flinke eetlepel hummus

Kook de doperwtjes gaar, pureer ze met een staafmixer. Voeg eerst het klontje boter toe om t geheel wat smeuïger te maken. Roer er dan de hummus door. Evt wat fijngehakte peterselie…
Muy bien!

20130318-205821.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s