Maaltijdsalade met makreel

In de aanloop naar een nieuwe 30 dagen challenge, welke dat is merken jullie snel genoeg, een licht, groen en gezond recept.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik te weinig (vette) vis eet. En van de vette vissen lust ik eigenlijk alleen gestoomde makreel. Zalm en haring komen er hier niet in!

Dus een recept voor een maaltijdsalade met gestoomde makreel.

Nodig voor 2
1 gestoomde makreel
1/2 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 forse hand rucola
1 mini kropje romaine sla
Mini roma tomaatjes
1 rode ui
1 handje amandelen

Dressing:
Olijfolie
Witte wijn azijn
1/2 theelepel mierikswortel
1 theelepel mosterd
Zout en peper

Bereiden:
Maak de makreel schoon, verwijder de graten en zet weg
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
Schil de komkommer en de bleekselderij, snijd in stukjes. Halveer de tomaatjes. Snijd het kropje romaine sla.

Verdeel de groene ingrediënten over 2 borden en maak af met de makreel, de tomaatjes en de amandelen.
Maak de dressing en verdeel deze over de salade.

Erbij: toast met zoute boter en een lekker glas witte wijn
Dit keer een Rioja, verkrijgbaar bij oa de Sligro

Eet lekker!

20130212-181627.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s