Cantuccini

Trek in iets lekkers bij een cappuccino? Of na een lekkere maaltijd met een glas vin santo, of nog lekkerder, een glas ijskoude limoncello!

Deze cantuccini zijn lekker, en eenvoudig te maken.
Ik maakte ze in twee variaties: amandel/citroen en hazelnoot/limoncello.

Nog lekkerder maken? Voeg een klein scheutje van je favoriete likeur toe, bijvoorbeeld limoncello, frangelico, amaretto of cointreau.

Het recept
Voor 15 stuks elk

Amandelcitroen cantuccini
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
70 gram kristalsuiker
Rasp van 1 citroen
50 gram amandelen
1 klein ei

Hazelnoot/sinaasappel cantuccini
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
70 gram kristalsuiker
Rasp van 1 sinaasappel
50 gram hazelnoten
1 klein ei

Bereiden:
Verwarm de oven op 175C

Doe de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een mengkom, roer door. Voeg de citroenrasp toe en dan het ei. Kneed tot een iets plakkerig deeg. Voeg tot slot de amandelen toe en maak een platte worst van het deeg. Leg deze op een licht met bloem bestoven bakplaat.

Doe hetzelfde met de ingrediënten voor de hazelnoot/sinaasappel cantuccini

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de “worstjes” 20 minuten.
Laat ze iets opstijven en leg ze op een snijplank.
Snijd er schuine plakken van, ongeveer 1 cm dik. Leg deze plakken terug op het bakblik en bak de koekjes nog 15 minuten.

Laat goed afkoelen op een rooster.

20130208-145926.jpg

Fijn weekend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s