Winterse kost

Peulvruchten dag! Ik kan er eerlijk gezegd niet aan wennen. Want lekker vind ik ze niet. Maar goed, je bent de hele avond verzadigd, dus voor mensen met snacktrek na 20.00 uur: eet vaker peulvruchten!

De stoofpot, voor 4-6 personen

250 gram borlottibonen, een nacht geweekt
1 zak boerenkool
2 uien
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
100 gram chorizo
1 blikje tomatenpuree
1/2 fles rode wijn
Zout, peper, paprikapoeder

Kook de bonen 45 minuten op laag vuur.
Hak de ui en de bleekselderij en snij de chorizo fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit de ui met de bleekselderij een paar minuten. Voeg dan de geperste knoflook en de chorizo toe.

Doe de boerenkool erbij en schep goed om. Laat een minuut of 5 pruttelen en voeg dan de bonen toe met 1/3 van het kookwater.
Voeg de wijn, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat een uurtje pruttelen.

Serveer met chipolataworstjes, rookworst of gewoon zo.

Omdat peulvruchten ook bij de meisjes niet populair zijn had ik een lemonmerengue pie gemaakt als dessert.

Maak hiervoor een zoet korstdeeg. Vul dit met lemoncurd. Klop 2 eiwitten stijf met een beetje suiker en brand deze even met een crème brulee brander. Of zet 2 minuutjes onder de grill.

Citroen helpt met t verteren van die zware bonenschotel 😉

20121219-194110.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s