Zuurkool met hartige crumble

Vandaag zomaar grieperig. Dus t hoofdgerecht van t kerstmenu bloggen was even teveel moeite.
Vanavond dus maar een snelle zuurkoolschotel gemaakt.

Daar hoef ik geen recept voor te geven. Iedereen heeft daar vast z’n eigen favoriet voor.
Vandaag maakte ik de ovenschotel af met een hartige crumble, in plaats van met paneermeel en kaas.

Dat is wel delenswaardig. Want erg lekker!

Hartige crumble voor 1 ovenschotel:
50 gram boter
100-125 gram bloem
80 gram geraspte kaas, ik gebruikte parmezaan
1 fijngehakte sjalot
Kruiden:
Zout
Peper
Mosterdpoeder
Kerrie
Gemalen komijn

Meng alle ingrediënten tot een mengsel met “zandstructuur”, voeg dan 2 eetlepels koud water of melk toe tot het mengsel net een deeg wordt.
Zet een uur in de koelkast.

Maak je eigen ovenschotel en verkruimel het deeg over de bovenkant.
Jummie!

20121212-205118.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s