Goedkoop en gezond, soep, kerstmenu 2012

Vandaag t recept voor het 2e voorgerecht uit het kerstmenu 2012.
De knolselderij/prei soep.
De hoeveelheden zijn klein, het is immers een voorgerecht.

Nodig voor 4 kleine kopjes
1/2 knolselderij
2 dunne preien
1 kruimige aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 liter kippenbouillon
Scheut witte wijn
Naar keuze: 2 eetlepels room

Bereiden
Schil en snijd de groenten. De aardappels in blokjes, de ui en knoflook grof gehakt, de prei in dunne ringen en de knolselderij in dobbelstenen.

Doe de knolselderij als laatste ivm verkleuren en houd van de prei wit en groen gescheiden.

Verhit in de soeppan olijfolie of boter en smoor hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de knolselderij, aandappel en het wit van de prei toe en smoor een minuut of vijf. Breng op smaak met zout en peper.
Blus met de bouillon en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.

Smoor in een andere pan het groen van de prei tot het net zacht is (3-5 minuten)
Zet t vuur uit.

Pureer na 30 minuten de soep en maak af met de witte wijn. Schep er het groen van de prei in.

Als je wilt kun je de soep afmaken met 2 eetlepels room. De soep mag daarna niet meer koken!

Serveer in kleine kopjes

Garneren kan bijvoorbeeld met een scheutje olijfolie en wat zestes van citroen. Of verse kruiden. Of gefrituurde preiringetjes…

Advertenties

One thought on “Goedkoop en gezond, soep, kerstmenu 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s