Goedkoop en gezond, dag 33

Gisteren een buiten budget gourmet. Vandaag een van de favorieten van de meisjes: kip met zoetzure saus.
Eenvoudig te maken, lastig op te schrijven want ik doe elke keer iets anders…

Anyway. Het recept

350 gram kipfilet
Pakje passata
Blikje ananasstukjes (ik had nu een verse ananas)
Knoflook
Bloem
Geraspte gemberwortel
Vijfkruidenpoeder
Kurkuma
Zout
Peper
Chilipoeder
Frambozenazijn

Snijd de kip in dunne repen. Kruid deze met zout, peper, vijfkruidenpoeder, kurkuma en chilipoeder.
Schud de reepjes door de bloem.
(Extra lekker is t om ze hierna nog een keer door losgeklopt ei en dan door broodkruim of panko te halen.)

Doe voor de saus de passata, het blikje ananas plus sap in een pannetje.
Doe hierbij een flink stuk geraspte gemberwortel, een teentje geperste knoflook, vijfkruidenpoeder en chilipoeder. Breng aan de kook en voeg een scheut frambozenazijn toe. Breng saus op smaak met zout, peper en eventueel een lepeltje suiker.

Verhit in diepe pan een laagje olie en bak de kipstukjes bruin en krokant.

Serveer met rijst of noedels en groenten

20121206-183910.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s