Goedkoop en gezond, dag 31

Vanavond aten wij “pasta e fagioli”, een Italiaans maaltijdsoep van borlotti bonen en pasta. Stevige kost dus! Volgens de meisjes viel t in de categorie “hondenkots”. Tja dat soort termen valt hier aan tafel, helaas.

Maar als je de foto ziet, ze hebben wel een beetje gelijk….qua looks dan. De smaak is nl. geweldig!

Recept
300 gram botlottibonen, 1 nacht geweekt
1 ui, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 kleine winterpeen, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
200 gram pasta
Evt een halve liter bouillon
Olijfolie.

Doe een ruime hoeveelheid olijfolie in een pan, bak hierin de fijngehakte groenten. Draai t vuur zacht en voeg de geweekte bonen toe.
Laat 2,5 uur op laag vuur pruttelen, zonder deksel. Vul bij met kokend water indien nodig.

Neem de helft van de bonen uit de pan. Pureer de rest en verdun evt. met wat bouillon.
Breng weer aan de kook en voeg de pasta en de overige bonen toe.
Laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.

Schep in diepe borden en giet er een flinke straal olijfolie op.

20121204-190120.jpg

Om t goed te maken met de meisjes heb ik als toetje crêpes gebakken. Lekker met warme chocoladesaus.

Het easy to go, never fail crêpes recept

Voor 10-12 stuks
125 gram bloem, gezeefd
snuf zout
2 eieren, losgeklopt met een halve liter melk en een beetje vanille-extract
20 gram gesmolten boter

Doe de bloem in een kom met t zout. Klop in een maatbeker de eieren los met de melk en t vanille-extract.
Doe dit bij de bloem en klop rustig de klontjes eruit.
Voeg tot slot de gesmolten boter toe en zet de kom een half uur afgedekt in de koelkast.

Bak er dunne crêpes van en serveer met wat je lekker vindt.

20121204-190702.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s