Goedkoop en gezond? Dag 25

Dag 25,

Druk bezig met de komende week van de challenge.
De laatste week alweer. Ik weet wel dat na deze challenge de weekmenu’s zullen blijven.
Gezond ook. Maar ik ben ook blij dat ik t budgetgedeelte weer iets losser kan gaan bekijken.

Volgende week sowieso: pasta e fagioli, Chili Con carne en fallafel.

Vandaag: linzenstoof met gehakt
Conclusie, ik hou er niet van. De rode wijn heeft me gered.
De meisjes waren not amused. En de man? Die vond het lekker.

Dus toch het recept:

Voor 4:
400 gram rode linzen
400 gram rundergehakt
1 grote ui, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, gesneden
1 winterpeen, gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine venkelknol, gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes op sap
1 chilipeper, fijngehakt
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel nigellazaad
1 grote theelepel paprika poeder
1 theelepel gemalen komijn
1 grote theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma
1 grote theelepel gemalen koriander.
1 theelepel fenegriek
Olie

Was de linzen en laat ze een half uur weken onder een laagje water.

Verhit een pan met dikke bodem, rooster hierin het mosterd- en nigellazaad. Zodra de zaadjes beginnen te springen voeg je een beetje olie toe, samen met de knoflook, ui en chilipeper.
Laat dit 5 minuten flink bakken en voeg dan alle specerijen toe. Bak dit nog 3 minuten en doe hier het gehakt bij.
Rul tot bruin en voeg alle gesneden groenten toe.
Schep goed om en laat 10 minuten op laag vuur bakken.

Voeg dan het blikje tomatenpuree toe, evt met een lepel suiker. Tot slot het blij met tomatenstukjes en de linzen, samen met het weekwater.

Laat dit een half uurtje op laag vuur pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer met gehakte koriander (die was ik vergeten)

20121128-192919.jpg

Erbij: Finca, las Cañas.
Prima tip weer van Peter van Sligro055

Morgen pasta? Denk t niet. Ik maak pannenkoeken!

Advertenties

5 gedachten over “Goedkoop en gezond? Dag 25

  1. Weet niet of je de linzen hebt gekookt met zout, maar dat moet je niet doen, zout zorgt ervoor dat het schilletje van de linzen hard wordt. En daardoor niet echt lekker.
    Linzen zijn ook heerlijk een een maaltijdsoep, je hoeft dan geen vlees toe te voegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s