Goedkoop en gezond, dag 24

Dag 24 alweer. Tijd vliegt. Ik ben me aan t voorbereiden op de peulvruchtenuitdaging van volgende week. Lastig, want ik heb amper ervaring met bonen, linzen en kikkererwten. Dus alle boeken erbij en op zoek naar inspiratie.

Het kerstmenu vordert al gestaag. Een culinair festijn met kip in de hoofdrol. Spannende recepten en toch budgettechnisch verantwoord. Hint: rilettes van kippenlevertjes met zoetzuur van bloemkool…..ballotine van de kipfilets, met walnotenpasta en wilde spinazie……

Tips zijn natuurlijk nog steeds welkom.

Vandaag op het menu, Thai green curry. Met noedels. En kip.
Ik geef geen recept. Heb zelf nl. zitten griezelen en gruwelen. Laf hapje met hier en daar een peperprikje. Brrrrrrrrrr

T dessert daarentegen maakte veel goed. Deze week was er geen ruimte voor koekjes in m’n budget, en de meisjes werden daar behoorlijk narrig van.
Vandaar een Frans appeltaartje als dessert. šŸ˜„

Nodig voor de bodem:

75 gram koude boter, in blokjes
150 gram bloem
1 ei
40 gram suiker
Snuf zout
Theelepel vanille-extract
Evt een eetlepel koud water.

3 appels
2 eetlepels gesmolten boter
2 eetlepels kristalsuiker

Meng de bloem met de boter tot een zanderig mengsel. Voeg t ei en t vanille-extract toe, kneed hier snel een soepel deeg van.
Leg dit een half uur in de koelkast.

Vet een lage taartvorm in met boter en bestrooi met bloem. Rol het deeg zeer dun uit (het wordt nl. niet voorgebakken). Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje suiker.

Verwarm de oven op 180C.
Schil en snijd de appels in dunne plakken. Leg deze dakpansgewijs over elkaar heen op de taartbodem. Ga door tot de hele bodem bedekt is.
Kwast de appels in met de gesmolten boter en bestrooi met de suiker.
Zet de taart 35 minuten in de oven.

Eet lauwwarm. Evt met een bolletje ijs.
En koffie.

20121127-194323.jpg

Bis morgen! En een fijne avond natuurlijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s