Goedkoop en gezond?, dag 23 part 2

Stamppot prei, gesnerkte prei en sjalotjes….

Deze stamppot is voor herhaling vatbaar. De volgende keer wel met een deel fijngesneden rauwe prei.
Ik had alle prei voorgekookt en dat maakte de stamppot te zacht en te zoetig.
Samen met de geconfijte sjalotjes werd t daardoor te zoetig.

Recept:
Aardappels
1 teentje knoflook
Boter
Melk
1 kilo prei

Schil de aardappels en kook ze samen met het teentje knoflook.
Snijd de preien, op een halve na, in kleine ringen. Kook hiervan 3/4 tot net zacht.
Snijd de halve prei in de lengte in dunne reepjes.
Doe een laagje olie in een koekenpan en laat dit goed heet worden. Bak hierin de reepjes prei tot ze knapperig zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Maak puree van de aardappels, meng hier de gare en de rauwe prei doorheen en breng op smaak met zout, peper en een beetje kerriepoeder.

Serveer de preistamppot met de “gesnerkte” prei en de geconfijte sjalotjes. Erbij een worstje.

20121126-204228.jpg

Bon appetit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s