Goedkoop en gezond? Dag 22

Scones!!!!! Eigenlijk voor bij de high tea, maar als hapje op zondagochtend ook geweldig.

En, belangrijk: goedkoop en snel. Binnen 25 minuten geniet je van warme scones. Dus, tip voor bij de thee vanmiddag.

Het recept lees je hier

En het resultaat zie je hier! Blije meisjes hier in huis!

20121125-115708.jpg

Ik ga verder met m’n kerstmenu challenge: culinair en goedkoop. Goedkoop is bewezen mogelijk te zijn. Maar culinair?
De uitdaging? €25,- voor 4 personen, 4 gangen.

Happy sunday! 😃

Advertenties

2 thoughts on “Goedkoop en gezond? Dag 22

  1. Als voorgerecht; een bouillon met verse gevulde pasta! Zelf maken natuurlijk 🙂 en wat basilicum, evt toefje room erop.

    Of een noedelsoep (recept nigella)
    Met groenten is te varieren, evt restjes

    Nigella Lawson: noedelsoep
    2 personen

    ingrediënten
    175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak)
    750 ml groente- of kippenbouillon of dashi (bouillon van tablet)
    1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    1 steranijs
    1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt
    2 eetlepels sojasaus
    75 g taugé
    75 g sugarsnaps
    75 g shii-take, in plakjes
    2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes
    2 eetlepels verse koriander, gehakt
    bereiden
    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul, terwijl die staan te koken, een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus. Laat de noedels wanneer ze gaar zijn uitlekken en verdeel ze over twee kommen.

    (Ik heb zelf de bouillon eerst door een doek laten zeven om een heldere bouilon te krijgen)
    Doe de groenten in de gearomatiseerde bouillon wanneer die kookt. De groenten moeten binnen 2 minuten gaar zijn.

    Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels. Strooi ten slotte de koriander over de noedelsoep.

    persoonlijke noot
    ‘Het geven van voorschriften voor een noedelsoep lijkt in te druisen tegen het karakter van wat je wilt maken. Wanneer ik behoefte heb aan noedelsoep ben ik bepaald niet in de stemming om te gaan meten en wegen. Ik warm de een of andere bouillon op en gooi er wat groenten in die nog in de groentela van de koelkast verstopt liggen en verder de gezelligste noedels die ik kan vinden. Je kunt nog andere dingen indoen – wat reepjes kip of, aan het eind, wat flintertjes rauwe tonijn of zalm – maar over het algemeen gaat het mij eigenlijk alleen maar om de bouillon met groenten en de noedels zelf. Hoe dan ook, hier heb je een blauwdruk. Laat je er niet door inperken, houd je er alleen als je je daardoor geholpen voelt.’ – Nigella Lawson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s