Goedkoop en gezond, dag 22, part 2

Zorg dat je altijd, maar dan ook altijd een zak diepvries doperwtjes hebt liggen.

Heb je geen zin om te koken dan is die zak erwtjes je redding. Soep á la Nigella.

Nodig:
1 zak diepvrieserwtjes
1 liter bouillon
Evt een korst van parmezaanse kaas
Een paar druppels olijfolie

Maak een liter bouillon. Ik gebruik vaak biologisch groentebouillonpoeder. Strooi hier de diepvrieserwtjes in en de korst van de parmezaan.
Laat dit een kwartier koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak af met een paar druppels olijfolie.

20121125-192503.jpg

Erbij: toast met parmezaan, lekker even onder de grill. Maar een tosti of een omelet doet het ook goed!

Conclusie: met een zak erwtjes in de vriezer heb je nooit meer een excuus om niet te koken!

Fijne avond!

Advertenties

2 thoughts on “Goedkoop en gezond, dag 22, part 2

  1. OK morgen naar de AH voor een zak. Maar waarom de korst erdoor en niet gewoon een stukje kaas?
    NIgella leuk in het VK magazine deze week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s