Goedkoop en gezond, dag21

Het is allemaal weer gelukt.
Alle boodschappen voor het weekmenu plus brood, fruit, melk, kaas etc.
Uitgegeven €51,-

Deze week wel 4 supermarkten gezien, dat vind ik dan wel weer lastig, of beter, tijdrovend.

Qua budget/goedkoop steekt de Turkse super met kop en schouders boven alles uit:
Ik kocht:
2 ananassen
3 doosjes druiven van 500 gram
1 kilo mandarijnen
1 kilo appels
1 kilo prei
Grote struik bleekselderij
2 venkelknollen
450 gram rundergehakt
1 kilo tomaten
5 kilo aardappels
1 kilo linzen
1 kilo bloem
1 blokje gist

Voor €14,08
Kassa!

Morgenochtend beginnen we met scones. Eigenlijk eet je scones bij de high tea. Maar als laat ontbijt ook erg lekker!

Voor 15 stuks heb je nodig:

280 gram bloem
50 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
75 gram koude boter in blokjes
Snuf zout
1 groot ei
120 ml karnemelk
1 theelepel vanille-extract

Losgeklopt ei om te bestrijken

Verwarm de oven op 175C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle droge ingrediënten en snijd hier de boter door. Meng tot je een zanderig mengsel krijgt.
Klop het ei los met de karnemelk en het vanille-extract, voeg dit toe aan het droge mengsel.

De truc voor mooie luchtige scones: nu kort mengen. Je stopt zodra bloem/vocht mengsel net een deeg wordt.

Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en druk het deeg plat tot een laag van 5-6 cm dik.
Neem een cirkeluitsteker (een glas kan ook) en steek de scones uit.
De restanten kort kneden en opnieuw platdrukken.

Leg de scones op de bakplaat, kwast ze in met het losgeklopte ei en bak ze tot ze goudbruin zijn.
13-18 minuten.

Erbij: fruit, dikke room, jam!

Njoy!

2 gedachten over “Goedkoop en gezond, dag21

Geef een reactie op natuurlijk gezond Reactie annuleren