Goedkoop en gezond? Dag 21, part 2

Hmmmm zelfs in mijn keuken gaat er wel s iets mis.
Heerlijke quiche gemaakt, ik haal m uit de oven, de vorm glijdt van m’n handschoen en ondanks al m’n pogingen….

20121124-191553.jpg
Gelukkig lag de andere helft op z’n kop op t aanrecht.
Anyway, we aten tomatenquiche en friséesalade.

Hoe je een quichebodem maakt lees je hier en hier

Voor de quiche heb ik een bakje tomaatjes “gedroogd” in de oven. Verder wat oregano en bosui. Afmaken met wat geraspte kaas.
En m dan niet!!!!! laten vallen.

De friséesalade vind ik traditioneel t lekkerst. Dus met uitgebakken spekjes en een sjalotjes dressing.

Neem voor de dressing:
2 delen olie en 1 deel azijn (walnotenolie/olijfolie/witte wijnazijn)
Een zeer fijngehakt sjalotje
1 kleine theelepel mosterd
Zout en peper
En een scheutje van het vet van de uitgebakken spekjes

Simpel. Lekker. Wat goed is heeft geen opsmuk nodig.

20121124-192437.jpg

Morgen dus de scones!
Fijne avond voor nu. A demain. 😊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s