Goedkoop en gezond, dag 20

Vandaag de hele dag op pad. Lunch buiten de deur, avondeten is er bij in geschoten.
Meisjes aten bij opa en oma, wij doen drankje/hapjes:)

Morgen boodschappen. Heb de gang van zaken dus eens omgedraaid. Een weekmenu gemaakt, en nu kijken of ik dat qua boodschappel kan halen binnen die €50,-.

Het menu voor komende week:

Zaterdag:
Tomatenquiche
Erbij: salade
Nodig aan boodschappen: tomaten, crème fraiche, salade

Zondag
Soep van doperwtjes met parmezaan en basilicum
Erbij: sandwiches
Nodig aan boodschappen: doperwtjes, parmezaan, beleg voor sandwiches

Maandag
Stamppot van prei en sjalottenconfit, verse worst
Nodig aan boodschappen: prei, sjalotjes, verse worst

Dinsdag
Thai green curry met kool en kip
Nodig aan boodschappen: kip, noedels, kokosmelk

Woensdag
Linzenstoof met gehakt
Nodig aan boodschappen: bleekselderij, knoflook, linzen

Donderdag
Een pasta met wat er is
Nodig aan boodschappen: pasta

Vrijdag:
Restjes of pannenkoeken

Morgen de update of t gelukt is binnen budget te blijven!

Verder komt de kerst dichterbij. Dat brengt mij bij de vraag: hoe maak je een culinair 4 gangen menu voor 4 personen. Budget: laten we zeggen maximaal €25,-
Jullie tips en ideeën zijn welkom!

Advertenties

5 thoughts on “Goedkoop en gezond, dag 20

  1. Open deur, maar gebruik voor het kerstdiner seizoensproducten. Een knolderijsoepje (met peer of appel erin voor een zoetje) is heerlijk en kost amper wat. Vlees is het duurst. Als je op de kosten moet of wilt letten en je wilt toch vlees, kun je het beter verwerken in een pastei/ragout/saus, dan heb je minder nodig dan als je een ‘stuk vlees’ serveert. En een ‘crumble’ met -vooruit- een bolletje ijs als dessert kan niemand weerstaan!

  2. Dit weekmenu voor € 50,- ?? Ben benieuwd, want als ik het zo lees, ga je er vanuit dat je blijkbaar al veel boodschappen in huis hebt, zoals de curry voor de green curry. Die maken de gerechten vaak wat prijziger.

    Als dessert voor kerstmenu zou je wellicht een pavlova kunnen maken. Geklopte eieren met suiker, slagroom en wat vruchtjes (desnoods ontdooid uit diepvries als dat goedkoper is). niet al te duur, met een groots resultaat.

      1. Wel een leuke uitdaging aangezien de prijzen van boodschappen ongemerkt stiekem steeds een beetje omhoog gaan. Ziet er wel uit als een weekje lekker eten : ) Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s