Goedkoop en gezond, dag 19

Druk druk druk, maar met leuke dingen. Dan is druk niet erg.

Jammer genoeg zaten er in m’n “buiten de deur” lunch snippers paprika, hetgeen resulteerde in de rest van de middag bah, naar, misselijk.

De groentelasagne had ik dan ook eigenlijk geen zin meer in.
Toch blij dat ik m wel gegeten heb. Hij was fabulous!!!

Recept:

Pak lasagnebladen
Pakje passata
Stronk broccoli
3 uien
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1/2 winterpeen
Scheut balsamicoazijn
50 gr geraspte kaas naar keuze

Kruiden: gerookt paprikapoeder, zout, peper, oregano, nootmuskaat

Voor de bechamel
40 gr boter
40 gr bloem
500 ml melk
Nootmuskaat

Snijd 1,5 ui fijn, samen met de bleekselderij en de wortel.
Verhit wat olijfolie en bak t mengsel goed aan. Kruid naar smaak. Blus met een scheut balsamicoazijn. Voeg t pakje passata toe en laat een minuut of 10 pruttelen

Snijd de andere 1,5 ui in ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Instructies voor de bechamelsaus vind je hier.

Verwarm de oven op 180-200C.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laag tomatensaus. Dek af met lasagnebladen. Dan 1/3 van de bechamelsaus en daarop de broccoli en uiringen.
Dek af met lasagnebladen. Dan een laag saus en nog een laag lasagnebladen. Giet hier het restant bechamelsaus over en bestrooi dit met de geraspte kaas.

20-30 minuten in de oven. En bon appetit!!!

20121122-203938.jpg

Advertenties

4 thoughts on “Goedkoop en gezond, dag 19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s