Goedkoop en gezond, dag 17 part 2

Op t menu vanavond Thaise kip met roerbakgroenten en rijst.

Snel, makkelijk en bijzonder light.
Staat in 15 minuten op tafel, excl. snijden.

Nodig voor 4

Rijst naar keuze, ik had pandanrijst staan. Of noedels.
400 gram kipfilet
Zak Thaise wokgroenten, aangevuld met champignons, rode ui, knoflook en verse gember
Evt. een extra rode peper

Kruiden:
Zout en peper, limoensap, tamarindepasta, schepje bruine suiker of gula djawa, vissaus

Laat water koken voor de rijst.
Snijd kip en groenten klein. Kook de rijst. Verhit olie in de wok en bak hierin de kip een minuut of 5, samen met de tamarindepasta, de bruine suiker en zout en peper. Haal de kip uit de wok en doe de roerbak groenten erin met de knoflook, ui en gember.
Roerbak 3 minuten.

Giet de rijst af en zet apart.

Doe de kip terug bij de groenten en breng het geheel op smaak met vissaus en limoensap.

Rijst erbij. Lekker!!!

20121120-184607.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s