Goedkoop en gezond?, dag13, part1

De “no knead bread” update!!!

Na 18 uur rijzen staat er een bubbelende schaal “beslag”. Ongelofelijk toch?

Nu komt er een rotklusje.

Bestrooi je aanrecht met veel bloem! Veel!
Schraap het deeg uit de kom, bebloem je handen en vouw en draai het deeg een aantal keer. Lastig, want het kleeft en plakt aan alle kanten.

Vouw er een pakketje van, dek af met plasticfolie en laat het 15 minuten rusten.
Bekleed ondertussen een bakplaat of siliconen mat met bakpapier, en bestrooi ook deze met veel bloem of maïsmeel.

Na een kwartier pak je het deeg en vouw er een soort bol van. Leg deze op de plaat/mat en bestrooi ook de bovenkant met bloem/maïsmeel. Dek af met plastic folie en een theedoek en laat het deeg nu nog 2-3 uur rijzen.

20121116-111607.jpg

Zet een uur voordat je wilt bakken de oven op de hoogste stand. (Bij mij 250C).
Zet na een kwartier de braadpan met deksel in de oven. (Leeg dus)

Als het deeg klaar is om gebakken te worden pak je de braadpan uit de oven (HEET!), haal t deksel eraf (ook heet!!) en schud het deeg in de pan.

Het maakt niet uit hoe t deeg in de pan komt. Het resultaat is altijd goed.
Deksel weer op de pan (HEET) en pan in de oven.
Laat het brood 30-35 minuten bakken, verwijder dan het deksel van de pan en bak het brood nog 20 minuten.

T resultaat zie je straks!!

Advertenties

2 gedachten over “Goedkoop en gezond?, dag13, part1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s