Goedkoop en gezond, dag 12, part1

Goedemorgen!

Helaas kan ik jullie nog niets laten zien van het “no knead bread”. Ik maak t pas vanmiddag. Vanwege de lange rijstijd behoeft dit brood enige planning.

Je wilt tenslotte niet midden in de nacht opstaan om t brood af te moeten bakken…šŸ˜³

Alhoewel, dan weet je ook hoe een bakker zich voelt.

Wel bij deze het recept. Kunnen jullie nu nog naar de boodschappen halen en vanmiddag met me meedoen!

Voor 1 brood:
430 gram witte bloem
1 gram gedroogde gist (1/4 theelepel)
8-12 gram zout
350 gram water

Een braadpan, met deksel!

Tips en trucs:

Elke bloem is goed. Soms moet je de hoeveelheid water aanpassen, omdat de ene soort meer water opneemt dan de ander.

Na de 1e rijs van 18 uur moet het brood een 2e keer rijzen, ongeveer 2-3 uur.
Komt dit niet uit zet de kom met deeg dan in de koelkast. Laat eerst op kamertemperatuur komen voor je t verder verwerkt.

Dit brood is vers het lekkerst, maar: laat het wel helemaal afkoelen. Hoe groot de verleiding ook is.

Meer weten? Google “no knead bread”
Doen!

En tot slot: een voorproefje…..

20121115-103737.jpg

Advertenties

8 thoughts on “Goedkoop en gezond, dag 12, part1

  1. Even een eerlijke post van iemand die vanochtend schreef dat er geen boodschappen bij waren gehaald nadat manlief zaterdag voor 47,74 euro had ingeslagen… naar nu blijkt was manlief zich niet bewust van deze actie (tot dinsdag) en heeft hij voorraden aangelegd van port, sapjes, ijsthee etc. Totaal is er de afgelopen week 133 euro uitgegeven.. maar de verse groente is op 3 paprika’s en een komkommer na, op….
    Komende zaterdag doe ik de boodschappen en moet hij zich er maar een week niet mee bemoeien….

  2. oven ? Braadpan ? en toen ? Je denkt toch niet dat ik een kookprogram kan kijken als ik nu nog de boodschappen moet doen voor iets dat 18 uur moet rijzen ?

      1. ben je gek, met dezelfde ingredienten (iets meer gist) maak ik heerlijke donuts šŸ™‚ En die hoeven maar 2 uur te rijzen, zonder gekneed te worden šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s