Goedkoop en gezond, dag 11 part2

Na de heerlijke wentelteefjes van vanmiddag eerst m’n kelder opgeruimd en uitgeveegd. Vriezer is bijna leeg, dus van t weekend maar s ontdooien (rotklus).

Uit die vriezer toverde ik een pak spinazie (boodschappen) en een vergeten zak kabeljauw.

Gezien t enorme protest van gisteren tegen nog meer kool de ideale ingrediënten voor een smakelijke maaltijd. 😉

De oudste at bij een vriendinnetje (haar moeder leest met de blog mee en had vast medelijden).

Wij aten: pasta met spinazie, crème fraiche en knoflook en kabeljauw uit de oven.

Nodig:
1/2 pak spinazie
Lepel crème fraiche
2 teentjes knoflook
1 ui
Pasta naar keuze

Kabeljauw
100 ml witte wijn
Venkelzaadjes
Laurierblad
Bruschetta kruiden
1 rode ui

Zout en peper

Kook de spinazie, knijp m uit en zet weg. Hak de ui fijn en pers de knoflook, roer dit door de spinazie.

Verwarm de oven op 175C en kook water voor de pasta.

Smelt een klont boter in de braadslede, laat dit lekker bruin worden (noisette) en leg de kabeljauw erin. Blus direct af met de wijn en strooi over de kabeljauw: de fijngesneden ui, een verkruimeld laurierblad, venkelzaadjes en de bruschetta kruiden. Schuif de braadslede in de oven.

Zet de pan met spinazie/knoflook en ui op een laag vuurtje en kook de pasta.
Draai na 8 minuten de oven uit. Roer de crème fraiche door de spinazie.
Giet de pasta af en meng met een beetje kookvocht door de spinazie.

Et voilà! Eet lekker!

20121114-192629.jpg

Morgen een recept voor het beroemde ” no knead bread”
Zodat jullie allemaal dit weekend kunnen genieten van vers brood, zonder moeite.
À demain!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s