Goedkoop en gezond? Dag5, part2

Een suffe dag vandaag. Thee en een beschuitje, meer ging er niet in.
En suf op de bank liggen.

Dus een korte update.
De meisjes aten ragout, gemaakt van t restant stoofvlees van maandag. Met gewoon gekookte broccoli en aardappels. Ik had geen energie om ragoutbakjes te maken, ook niet om pepers, gember en knoflook te hakken.
Dus simpel.

De magie van roux heb ik vanochtend uitgelegd, nu nog een korte samenvatting van het kookproces.

Ragout:
50 gr boter
50/60 gr bloem
1 liter bouillon
450 gram bereid rundvlees
Kruiden en evt preiringetjes, uitje etc

Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat dit een paar minuten garen. Voeg dan de bouillon in scheuten toe.

Als de saus zo dik is als je m wilt voeg je het vlees en eventuele extra’s toe.
Laat dit een minuut of 10 pruttelen, verdun indien nodig.

Ik hou van ragout op brood, of in bakjes bladerdeeg. Maar je kunt ook een dikkere ragout maken en hier plakjes bladerdeeg mee vullen. Dat gaat het makkelijkst met afgekoelde ragout.

Bijgaand de foto, let wel: ragout is geen beauty op foto’s 🙂

Eet smakelijk!

20121108-181426.jpg

Tot morgen! Dan leg ik meer uit over deze challenge! Met de uitnodiging om mee te doen.
😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s